Tjarda

Ik ben Tjarda, medeoprichter en danseres bij Sugar Rush. Samen met Janneke heb ik de show from scratch uitgedacht en gemaakt. Ik zorg onder andere voor alle choreografieën. En natuurlijk draaien we samen alle showblokken in elkaar, inclusief alle mooie kostuums.

Vanaf mijn vijfde dans ik al. Zodra ik muziek hoorde kwam ik in beweging, stilzitten was er gewoon niet bij. Vanaf mijn zestiende heb ik bij Mystiek Theater gedanst in het showteam.

Ook geef ik al heel lang verschillende danslessen op diverse locaties. Sinds 2013 heb ik een eigen dansschool: Steps Dance & Entertainment. En in mei 2016 openen we onze eigen Studio in Haaksbergen, een droom die nu eindelijk in vervulling gaat! Ik geef vooral les in Showdance en Klassiek Ballet.

Na het zien van films als Moulin Rouge en Burlesque begon het al snel te kriebelen: wat een gave sfeer heeft die stijl! Daar wilde ik wat mee. Dat inspireerde me om voor Sugar Rush dansen te maken die helemaal bij die stijl passen. Geweldig om die op het podium te doen met die mooie outfits. Het mag best allemaal een beetje sexy!

Tjarda feathers and eyes

Afbeelding 1 van 9